Ik wil mijn huurwoning opzeggen

Waar moet de huuropzegging aan voldoen?

De opzegging moet ondertekend worden door de huurder en eventuele partner of medehuurder. Vermeld altijd het adres van de woning waarvan u de huur wilt opzeggen, de datum van de gewenste laatste huurdag en uw nieuwe adres en telefoonnummer waarop u te bereiken bent of het correspondentieadres in geval van overlijden van de huurder.

Bent u in het bezit van DigiD? Dan kunt u de huur via het onderstaande online formulier opzeggen.

DigiDHuur opzeggen
 

Heeft u geen DigiD? Dan kunt u de huur opzeggen via het formulier "Huuropzegging" (pdf, 80 kB). Wilt u het formulier invullen en opsturen naar de Gemeente Opmeer, Klaproos 1, 1716 VS  Opmeer.

Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is een maand. U kunt uw huur elke dag van de maand opzeggen, maar uw laatste dag van de huur moet een werkdag zijn. Op deze dag levert u ook de sleutels in.

Wat gebeurt er na uw huuropzegging?

Na ontvangst van uw huuropzegging sturen wij u een schriftelijke bevestiging. In deze brief staat wanneer de opzichter langs komt voor de eerste inspectie en de eindinspectie/inname van de woning. De opzichter loopt met u de woning door en stelt vast welke zaken en/of gebreken u dient te herstellen, welke zelf aangebrachte voorzieningen u dient te verwijderen en/of welke zelf aangebrachte voorzieningen u ter overname aanbiedt aan de volgende huurder.

Heeft u gevonden wat u zocht?