Hennepkwekerijen in slaapkamers, zolders en schuurtjes. Het komt helaas nog steeds voor. Wanneer we een kwekerij in één van onze woningen aantreffen, nemen wij direct stappen om de huurovereenkomst met de bewoner te ontbinden.

Een hennepkwekerij in een huurwoning is een strafbaar feit. Ook het houden van een paar planten voor eigen gebruik staan wij niet toe. Daarnaast kijkt het Gemeentelijk Woningbedrijf naar de overlast die het met zich meebrengt. Een hennepkwekerij veroorzaakt stankoverlast voor de omwonenden. Doordat er vaak illegaal stroom wordt afgetapt, is er brandgevaar door kortsluiting. Ook wateroverlast en vochtproblemen in de woning komen voor. Hiermee ontstaat er gevaar voor de directe buren. Dat zijn onze klanten en we willen dat mensen prettig en veilig kunnen wonen. Wij treden dus altijd tegen zulk strafbaar gedrag op. Ook wordt de huurder die hennep teelde, uitgesloten van toewijzing van een andere huurwoning.


Hoe herken ik een mogelijke hennepkwekerij?

  • Afgeplakte ramen en deuren, zodat de verlichting van buitenaf niet zichtbaar is.
  • Zoemend geluid van ventilatoren.
  • Illegale stroomaftap van de elektrameter.
  • Op het dak of een deel ervan blijft geen sneeuw liggen.

Melden bij de politie

Weet u waar hennepkwekerijen staan of vermoedt u dat er bij u in de straat hennep wordt gekweekt? Bel dan de politie via 0900 - 88 44. U kunt hennepteelt ook anoniem doorgeven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 70 00.

Ook kunt u hiervoor bij het Gemeentelijk Woningbedrijf terecht. Wij zijn telefonisch bereikbaar iedere werkdag van 09.00 – 10.00 uur via 0226 – 363 333. Wilt u een afspraak met ons maken, dan kunt u bellen iedere werkdag van 09.00 – 10.00 uur via 0226 – 363 333. Of stuur een mail naar gemeente@opmeer.nl.