Waar moet de huuropzegging aan voldoen?

De opzegging moet ondertekend worden door de huurder en eventuele partner of medehuurder. Vermeld altijd het adres van de woning waarvan u de huur wilt opzeggen, de datum van de gewenste laatste huurdag en uw nieuwe adres en telefoonnummer waarop u te bereiken bent of het correspondentieadres in geval van overlijden van de huurder.

Bent u in het bezit van DigiD? Dan kunt u de huur via het onderstaande online formulier opzeggen.

DigiD linkHuur opzeggen
 

Heeft u geen DigiD? Dan kunt u de huur opzeggen via het formulier "Huuropzegging" (pdf, 80 kB). Wilt u het formulier invullen en opsturen naar de Gemeente Opmeer, Klaproos 1, 1716 VS  Opmeer.

Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is een maand. U kunt uw huur elke dag van de maand opzeggen, maar uw laatste dag van de huur moet een werkdag zijn. Op deze dag levert u ook de sleutels in.

Wat gebeurt er na uw huuropzegging?

Na ontvangst van uw huuropzegging sturen wij u een schriftelijke bevestiging. In deze brief staat wanneer de opzichter langs komt voor de eerste inspectie en de eindinspectie/inname van de woning. De opzichter loopt met u de woning door en stelt vast welke zaken en/of gebreken u dient te herstellen, welke zelf aangebrachte voorzieningen u dient te verwijderen en/of welke zelf aangebrachte voorzieningen u ter overname aanbiedt aan de volgende huurder.

Heeft u gevonden wat u zocht?