HOME  |  Nieuws  |  Tips van onze opzichter

Tips van onze opzichter

Piepende scharnieren

“Piepende scharnieren in deuren en ramen ontstaan doordat er te weinig vet tussen de draaiende delen zit. U lost het gemakkelijk op.”
“Er zijn in de bouwmarkt en op internet allerlei middelen te vinden die het probleem oplossen. Kruipolie is er eentje van, maar ook WD-40 werkt altijd goed. WD-40 is een goedkoop en veelzijdig product dat voor veel schoonmaak- en smeerklusjes is te gebruiken. Zoals het smeren van sloten, ritsen, scharnieren en raamrubbers. Of het schoonmaken van lijmresten, de barbecue, aangekoekte etensresten en vlekken in RVS spoelbakken."

Check uw dakgoten regelmatig

“Bladval en wind zorgen voor rommel in uw dakgoten. Check ze daar dus regelmatig op. Ook wij doen dat trouwens één keer in de twee jaar bij alle huurders. De firma Elmo is begonnen om de goten leeg te halen. Ze zijn ook in het nieuwe jaar nog bezig. Toch is het verstandig dit zelf af en toe te doen om ervoor te zorgen dat het regenwater goed blijft wegspoelen. Als u een serviceabonnement heeft, verzorgen wij deze tussentijdse inspecties voor u.”
 

Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen

“Het is verstandig om geregeld de ventilatieroosters in uw ramen schoon te maken. Als u dat namelijk niet doet, kunnen ze verstopt raken met stof en vuil.
“We adviseren altijd zoveel mogelijk natuurlijke schoonmaakmiddelen te gebruiken voor in en om het huis. Dus geen agressieve chemische middelen, bleekwater of HG-producten. Met natuurazijn, baking soda of gewone soda kun je heel veel schoonmaken. Deze middelen zijn goedkoop, niet giftig en dus goed voor mens en milieu.”

Thermostatische kraan: ook koud aanzetten

“Zet de thermostatische douchekraan af en toe volledig op koud en heel heet, terwijl de kraan loopt. Daarmee zorgt u ervoor dat de mengkraan goed blijft werken en niet op een te hete stand vast blijft zitten.”