HOME  |  Nieuws  |  Tips en veelgestelde vragen

Tips en veelgestelde vragen

Uw administratie op orde

Administratie en financiën vinden veel mensen niet de allerleukste klusjes om te doen. Toch is het verstandig om uw zaakjes wel bij te houden, zodat u het overzicht niet verliest. Op internet en via Youtube kunt u hierover veel informatie vinden.

Vindt u het toch lastig om uw administratie te ordenen en overzicht te houden? Budget met Beleid geeft een gratis online training ‘In drie weken je administratie op orde!’. De cursus bestaat uit drie videolessen en 18 tabbladen met informatie. Stapsgewijs wordt u begeleid bij het verbeteren van uw administratie en uw financiële situatie. De training is handig als u moeite heeft met overzicht, als u financiële problemen ervaart of u verwacht binnenkort een lastige financiële periode. De hele training gebeurt online dus u kunt gewoon thuisblijven.

Voor meer informatie of aanmelden voor deze gratis training kijkt u op www.budgetmetbeleid.nl.

Gemakkelijk en veilig: betalen met een automatische incasso

Veel huurders betalen hun huur al automatisch. Wel zo gemakkelijk, want betalen met automatische incasso is handig, veilig en u betaalt altijd op tijd. Het huurbedrag wordt op de eerste van de maand automatisch van uw rekening afgeschreven. Bovendien wordt een huurverhoging altijd vanzelf aangepast. U heeft er dus geen omkijken meer naar!

Ook overgaan op automatisch betalen?

Dan kunt u ons tijdens het telefonisch spreekuur bellen, op werkdagen tussen 09.00-10.00 uur via 0226 – 363 333 met het verzoek om een machtigingskaart op te sturen. Die hebben we namelijk getekend van u nodig om de huur af te schrijven. U kunt deze machtigingskaart ook afhalen bij de balie van het gemeentehuis of aanvragen via financieelbeheer@opmeer.nl. Via de mail graag uw volledige naam, adres, postcode en woonplaats doorgeven en erbij vermelden dat het om de huurbetaling gaat.

Veel gestelde vragen

Vragen die we bij het Gemeentelijk Woningbedrijf regelmatig krijgen, bundelen we voortaan voor u in deze rubriek. Heeft u hetzelfde probleem? Gewoon even checken en u weet het.

Hoe bied ik mijn plastic afval correct aan?

Sinds begin dit jaar is de gemeente Opmeer begonnen om plastic verpakkingen gescheiden op te halen. Als u in een laagbouwwoning woont, heeft u een (mini)container ontvangen waar u uw plastic afval in kunt doen. Deze container is grijs met een oranje deksel. Deze container heeft een chip die is gekoppeld aan uw huisadres. Zo zorgen we ervoor dat ieder huishouden één container voor dit afval heeft.

HVC komt eens in de vier weken langs om de containers met plastic afval en lege pakken op te halen. Doordat u plastic apart aanbiedt en niet meer bij het restafval doet, haalt HVC ook de grijze container voor restafval sinds begin dit jaar één keer per vier weken op.

Als u in een appartement of hoogbouw woont, zijn er speciale zakken voor uw plastic afval. U kunt deze zakken bestellen bij HVC. De zak met uw plastic afval hangt u dan op vastgestelde dagen aan de ondergrondse vuilcontainers. Als u meer vragen heeft kunt u tussen 9 en 10 uur terecht bij de Afdeling Bouw- en Woningtoezicht en Milieu 0226 – 363 333 of mailen naar gemeente@opmeer.nl. Voor vragen over praktische zaken rondom afvalscheiding kunt u bellen met HVC: 0800 – 0700 of mailen naar klantenservice@hvcgroep.nl.