HOME  |  Nieuws  |  Praktische tips voor in en om het huis

Praktische tips voor in en om het huis

Acuut probleem buiten kantoortijden? Bel ons noodnummer

Het Gemeentelijk Woningbedrijf is altijd bereikbaar, ook ’s avonds, ‘s nachts en in het weekend. Bel bij een acuut probleem het algemene telefoonnummer van de gemeente:0226 - 363 333.

Denk aan een afgebroken sleutel en u kunt niet meer in huis komen, een ernstig rioolprobleem of een hevige lekkage. Een sprekend menu vertelt wat u moet doen. Onze mensen zorgen daarna dat uw probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

Voor glasschade kunt u dag en nacht rechtstreeks bellen met 0800 - 022 9955.

Watermeters beschermen tegen vorst

Heeft u een watermeter buiten? Let er dan op dat u die tegen vorst beschermt. Dat kan heel gemakkelijk met isolatiemateriaal of met een tempexplaatje. Dit koopt u bij iedere bouwmarkt. Zo voorkomt u bevriezing van de meter en de waterleiding en een hoop problemen bij kou.

Ventileren: ook in de winter!

Goede ventilatie is belangrijk. Het voorkomt gezondheidsklachten. Door dagelijks – dus ook in de winter – schone lucht in uw huis te laten, houdt u uw woning gezond, fris en schimmelvrij.

Geen ventilatieroosters? Raampjes open!

Heeft u geen ventilatieroosters in uw woning? Zet dan de bovenraampjes open of een draairaam in de kier-/ventilatiestand.

Mechanische ventilatie

In veel van onze woningen is een mechanische ventilatiebox geïnstalleerd. Deze zuigt vieze lucht uit het toilet, kookluchtjes uit de keuken en vochtige lucht uit de badkamer. Zet hem altijd op de hoogste stand bij het koken en douchen.
Dit najaar heeft de firma Breman alle ventilatieboxen en de ventilatiekanalen in de huurwoningen gereinigd. Het ventilatiesysteem werkt daardoor weer optimaal.

Zorg altijd voor goede ventilatie in uw slaapkamer

Tijdens het slapen produceert u veel vocht door transpiratie en uitademen. Hierdoor kan schimmel en condens ontstaan. Zorg daarom voor een frisse goed geventileerde slaapkamer.

Zet uw verwarming op minimaal 15 graden

Bij lagere temperaturen is de kans op schimmelvorming groter en duurt het langer voor uw woning weer warm is. Dat kost veel energie.