HOME  |  Nieuws  |  Praktische tips voor in en om het huis

Praktische tips voor in en om het huis

’s Avonds lekker buiten zitten? Houd het gezellig

“Als het lekker weer is, zit ik graag buiten. Dat geldt voor heel veel mensen. Houd dan bij een mooie zomerse avond wel rekening met elkaar. Ramen en deuren staan immers open en muziek en andere geluiden dringen ver door.

Mensen praten harder als de tijd verstrijkt, zeker als er wat drankjes zijn genuttigd. Voor de buren kan
dat vervelend zijn, zeker als ze al in bed liggen. Ga daarom uiterlijk om elf uur ’s avonds naar binnen en zorg dat het vanaf tien uur ’s avonds rustig is. Dat is wel zo prettig.”

Maak ook van uw tuin uw thuis!

“Mensen kijken niet altijd naar hun tuin om. Dat is jammer, want een tuin kan veel woongenot geven, zeker in de zomer. Het begint natuurlijk bij onderhoud en het verzorgen van gras, bloemen en planten. Zorg ervoor dat overhangende takken gesnoeid blijven, zodat u en uw buren er geen last van hebben. Onkruid groeit zeker
in de vroege zomer vrolijk door. Maak u tuin daarom regelmatig onkruidvrij, zodat uw planten en struiken de ruimte houden en uw tuin er onderhouden uitziet. U hoeft echt geen wedstrijd te winnen, maar met een beetje onderhoud aan uw tuin woont u net wat prettiger en het is nog leuk om te doen ook.”

Minder onderhoud?

“Wilt u minder onderhoud? Houd uw tuin gewoon simpel! Bodembedekkers, grote vlakken van dezelfde planten en struiken die mooi breed uitgroeien, zorgen voor minder onkruid.”

Kleine boompjes worden groot

“Een boom kan, na vele jaren de tuin te hebben gesierd, voor buren een bron van ergernis worden. Bijvoorbeeld doordat hij licht en uitzicht ontneemt of de takken tot ver over de erfafscheiding hangen. De eerst zo gewaardeerde boom kan dan inzet worden van een fikse burenruzie. Houd uw bomen en struiken in toom: snoei ze tijdig en zaag hinderlijke takken af als u ziet dat ze het zonlicht of uitzicht van uw buren benemen. En als ze over het gezamenlijke achterpad hangen, knip ze af
zodat uw buren er zonder problemen langs kunnen.”

Doe mee aan Burendag op 24 september

Op zaterdag 24 september is het weer Burendag. Dit mooie initiatief van het Oranje Fonds wordt alweer voor de elfde keer georganiseerd. U kunt er ook aan meedoen door samen met uw buren of straat een leuke activiteit te organiseren. U leert uw buurgenoten op een ontspannen manier beter kennen. Als u voldoende handtekeningen voor uw plannen voor die dag ophaalt, ontvangt u een financiële bijdrage van het Oranje Fonds. Meer informatie hierover op www.oranjefonds.nl.